Privatumo politika

  1. PAGRINDINĖS SĄVOKOS
    1.1. Asmens duomenų valdytojas (toliau – Bendrovė): Ligita Šoliūnienė, veikianti pagal LR įstatymuose numatytą individualią veiklą (Nr. 779824), el.paštas: info@elegantiskai.lt.
    1.2. Pirkėjas (klientas) – tai asmuo, kuris e-parduotuvėje www.elegantiskai.lt lankosi kaip potencialus ar nebe pirmą kartą apsilankantis bei perkantis klientas.
    1.3. e-parduotuvė – elektroninė parduotuvė www.elegantiskai.lt, kurioje šiuo metu lankotės.
    1.4. Paslaugos – visos e-parduotuvės teikiamos paslaugos.
    1.5. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – Duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai.
    1.6. Asmens duomenų tvarkymas – bet kuris su asmens duomenimis atliekamas veiksmas: rinkimas, užrašymas, kaupimas, saugojimas, klasifikavimas, grupavimas, jungimas, keitimas (papildymas ar taisymas), teikimas, paskelbimas, naudojimas, loginės ir (arba) aritmetinės operacijos, paieška, skleidimas, naikinimas ar kitoks veiksmas arba veiksmų rinkinys.
    1.7. Tiekėjas – juridinis asmuo, teikiantis paslaugas e-parduotuvei, susijusias su jos vykdoma veikla, arba tiekiantis jai prekes, arba vykdantis bendrus projektus, įskaitant, bet neapsiribojant, rinkodaros akcijas, bendras pardavimų kampanijas, lojalumo programas, ir kt., žiniasklaidos priemonėse, internetiniuose puslapiuose, Elektroninėje parduotuvėje, soc. tinkluose.
    1.8. Slapukas (angl. cookie) – nedidelė tekstinės informacijos dalelė, kuri automatiškai sukuriama naršant tinklapyje ir yra saugoma lankytojo kompiuteryje ar kitame įrenginyje.
    1.9. Tiesioginė rinkodara – veikla, skirta paštu, telefonu arba kitokiu tiesioginiu būdu siūlyti asmenims prekes ar paslaugas ir (arba) teirautis jų nuomonės dėl siūlomų prekių ar paslaugų.
    1.10. Privatumo politika – reiškia šį dokumentą, nustatantį Asmens duomenų tvarkymo principus bei taisykles, naudojantis Elektroninės parduotuvės paslaugomis.
    1.11. Paskyra – pagrindiniai Kliento prisijungimo prie Elektroninės parduotuvės duomenys, kuriuos sudaro vienas elektroninio pašto adresas ir Slaptažodis.
    1.12. Slaptažodis – tai Kliento sukurta unikali skaičių, raidžių, arba skaičių ir raidžių arba kitų simbolių kombinacija, kurią suvedus galima prisijungti prie Elektroninės parduotuvės.
  2. BENDROSIOS NUOSTATOS
    2.1. Klientas suteikia teisę Bendrovei atlikti visus Asmens duomenų tvarkymo veiksmus šioje Privatumo politikoje numatyta apimtimi ir tikslais.
    2.2. Asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu bei kitais Asmens duomenų tvarkymą bei apsaugą reglamentuojančiais teisės aktais, šia Privatumo politika. Taip pat yra naudojami galimi techniniai ir administraciniai sprendimai, kurie padeda užtikrinti, jog Pirkėjo pateikti asmens duomenys būtų apsaugoti nuo praradimo ar neteisėto naudojimo.
    2.3. Bendrovėje Asmens duomenys tvarkomi vadovaujantis šiais žemiau nurodytais principais:
    2.3.1. Asmens duomenys renkami apibrėžtais ir teisėtais tikslais;
    2.3.2. Asmens duomenys tvarkomi tiksliai, sąžiningai, atsakingai ir teisėtai;
    2.3.3. Asmens duomenys yra tinkami ir tik tokios apimties, kuri būtina jiems rinkti ir toliau tvarkyti;
    2.3.4. Asmens duomenys nuolat atnaujinami;
    2.3.5. Asmens duomenys saugomi tokia forma, kad Duomenų subjekto tapatybę būtų galima nustatyti ne ilgiau, negu to reikia tiems tikslams, dėl kurių šie duomenys buvo surinkti ir tvarkomi.
    2.3.6. Visa informacija apie Asmens duomenis yra konfidenciali;
    2.3.7. Kliento Asmens duomenys bei asmeninė informacija nebus naudojama neteisėtais tikslais.
    2.4. Šios sąlygos yra taikomos nepriklausomai nuo įrenginio tipo, kurio pagalba lankotės mūsų e-parduotuvėje (mobilus telefonas, planšetinis kompiuteris, kompiuteris, televizorius ar kt.).
    2.5. Laikoma, kad Klientas, pirkdamas Elektroninėje parduotuvėje, perskaitė galiojančios redakcijos Privatumo politiką ir su ja sutinka. Jei Klientas nesutinka su kuria nors Privatumo politikos dalimi ar Privatumo politika, tokiu atveju Klientas privalo nepateikti užsakymo ir nepirkti prekės Elektroninėje parduotuvėje.
    2.6. Su Privatumo politika galima susipažinti Elektroninėje parduotuvėje ir bet kada ją atsispausdinti. Privatumo politika gali būti keičiama, pildoma ar atnaujinama Bendrovės nuožiūra. Nauja Privatumo politikos redakcija skelbiama Elektroninėje parduotuvėje.
    2.7. Klientas gali pateikti užsakymą Elektroninėje parduotuvėje be registracijos, arba per savo Paskyrą prisiregistravus Elektroninėje parduotuvėje.
    2.8. Pirminės registracijos prie Elektroninės parduotuvės metu per Paskyrą, Klientas privalo pateikti savo elektroninio pašto adresą bei sugalvoti saugų Slaptažodį, bei pateikti tikslius Asmens duomenis Elektroninei parduotuvei. Klientas atsako už jų teisingumą. Sukūrus Paskyrą, Klientui suteikiamas identifikavimo kodas.
    2.9. Naudodamasis Paslaugomis, taip pat pirkdamas Elektroninėje parduotuvėje Klientas visuomet privalo pateikti tikslius Asmens duomenis Elektroninei parduotuvei ir atsako už jų teisingumą.
    2.10. Klientas turi teisę bet kada keisti bei papildyti Asmens duomenis Paskyroje arba kreiptis į elektroninę parduotuvę su prašymu panaikinti Paskyrą.
    2.11. Klientas privalo neatskleisti Slaptažodžio tretiesiems asmenims ir jį saugoti, priešingu atveju visa su tuo susijusi atsakomybė tenka Klientui.
  3. ASMENS DUOMENŲ RINKIMAS, NAUDOJIMAS, KOREGAVIMAS IR SAUGOJIMAS
    3.1. Bendrovė gerbia kiekvieno Kliento teisę į privatumą. Kliento Asmens duomenys (t.y. vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, prekės/paslaugos pristatymo adresas, amžius/gimimo metai, prekės/paslaugos apmokėjimo duomenys (banko sąskaitos Nr., apmokėjimo būdas ir pan.), pirkimo istorija, o taip pat, esant Kliento sutikimui, amžius, lytis, gimimo data, gyvenamoji vietovė) renkami ir tvarkomi šiais tikslais:
    3.1.1. Elektroninės prekybos tikslu. Tvarkomi šie Asmens duomenys: vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, prekės/paslaugos pristatymo adresas, amžius/gimimo metai, IP adresas, prekės/paslaugos apmokėjimo duomenys. Asmens duomenų, naudojamų elektroninės prekybos tikslu, saugojimo trukmė yra 5 (penki) metai nuo paskutinio prisijungimo prie Elektroninės parduotuvės dienos.
    3.1.2. Tiesioginės rinkodaros tikslu. Tvarkomi šie Asmens duomenys: vardas, pavardė, telefono numeris, elektroninio pašto adresas, adresas, amžius, lytis, gimimo data, gyvenamoji vietovė. Asmens duomenų, naudojamų Tiesioginės rinkodaros tikslu, saugojimo trukmė yra 5 (penki) metai nuo paskutinio prisijungimo prie Elektroninės parduotuvės dienos.
    3.2. Klientas gali suteikti sutikimą dėl jo Asmens duomenų (vardo, pavardės telefono numerio, elektroninio pašto adreso, gyvenamosios vietos adreso, amžiaus, lyties, gimimo datos) tvarkymo Tiesioginės rinkodaros tikslu. Jeigu davęs sutikimą tvarkyti jo duomenis Tiesioginės rinkodaros tikslu, taip pat gauti Tiesioginės rinkodaros pranešimus, Klientas vėliau to nebepageidaus ir informuos apie tai Bendrovę, Bendrovė nebetvarkys jo Asmens duomenų Tiesioginės rinkodaros tikslu ir nesiųs Klientui jokių elektroninių naujienų, išskyrus su Kliento užsakymu susijusią informaciją.
    3.3. Klientas bet kada turi teisę atšaukti 3.2 punkte esantį savo sutikimą Bendrovei tvarkyti Kliento Asmens duomenis Tiesioginės rinkodaros tikslu, pateikdamas apie tai atitinkamą pranešimą Bendrovei elektroniniu paštu info@elegantiskai.lt ir aiškiai nurodydamas, kad atšaukia savo sutikimą naudoti jo Asmens duomenis Tiesioginės rinkodaros tikslu bei nepageidauja gauti jokių Tiesioginės rinkodaros pranešimų.
    3.4. Klientas taip pat turi galimybę atsisakyti įgyvendinti savo teisę nesutikti, kad Kliento Asmens duomenys būtų tvarkomi Tiesioginės rinkodaros tikslu paspaudus atitinkamą nuorodą, esančią kiekviename siunčiamame elektroniniame laiške.
    3.5. Klientas, kaip Duomenų subjektas, turi šias žemiau išvardytas teises, susijusias su Kliento Asmens duomenų tvarkymo procedūromis:
    3.5.1. gauti iš Bendrovės informaciją apie Kliento Asmens duomenų tvarkymą, susipažinti su savo Asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;
    3.5.2. gauti iš Bendrovės informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie Kliento asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kokiems duomenų gavėjams teikiami ir buvo teikti bent per paskutinius 1 (vienerius) metus;
    3.5.3. reikalauti ištaisyti, sunaikinti Kliento Asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo Asmens duomenų tvarkymo veiksmus, kai Asmens duomenys tvarkomi nesilaikant Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymo ir kitų įstatymų nuostatų.
    3.6. Realizuodamas savo teises, Klientas turi pateikti pasą, asmens tapatybės kortelę arba vairuotojo pažymėjimą. Bendrovė neatlygintinai teikia Duomenų subjektui informaciją apie tvarkomus Duomenų subjekto Asmens duomenis kartą per metus. Klientas, realizuoti savo teises, numatytas 3.5 punkte, gali kreipiantis elektroniniu paštu info@elegantiskai.lt. Bendrovė turi teisę koreguoti, keisti, naikinti Asmens duomenis arba stabdyti Asmens duomenų tvarkymą tik identifikavus Kliento, kuris kreipėsi, tapatybę.
    3.7. Kliento Asmens duomenys yra neteikiami tretiesiems asmenims, išskyrus šiuos atvejus:
    3.7.1. Kuomet yra gautas Kliento sutikimas, kaip nurodyta šioje Privatumo politikoje;
    3.7.2. Asmens duomenys elektroninės prekybos tikslais teikiami Partneriams, teikiantiems Bendrovei paslaugas, susijusias su Bendrovės vykdoma veikla;
    3.7.3. Lietuvos Respublikos įstatymų ir teisės aktų numatytais atvejais kompetentingoms institucijoms.
    3.7.4. Elektroninėje parduotuvėje apmokėjimai apdorojami naudojantis paysera.lt mokėjimų platforma, todėl Jūsų asmeninė informacija, reikalinga mokėjimo įvykdymui ir patvirtinimui, bus perduodama Paysera LT.
    3.8. Klientui yra žinoma apie jo teisę nesutikti, kad būtų tvarkomi jo Asmens duomenys Tiesioginės rinkodaros tikslu, t.y. Klientas turi teisę išreikšti nesutikimą iš karto arba vėliau.
    3.9. Klientas sutinka, kad jo Asmens duomenys būtų perduodami Partneriams vykdant Kliento užsakymą, pateiktą Elektroninėje parduotuvėje, taip pat Bendrovei teikiant Paslaugas Klientui, taip pat Bendrovės Partneriams, kaip nurodyta 3.7. punkte.
    3.10. Jei Klientas nesutinka su Privatumo politika, Klientas neturės galimybės naudotis Elektroninės parduotuvės paslaugomis.
    3.11. Bendrovė įgyvendina organizacines ir technines priemones, skirtas apsaugoti Asmens duomenis nuo atsitiktinio ar neteisėto sunaikinimo, pakeitimo, atskleidimo, taip pat nuo bet kokio kito neteisėto tvarkymo.
    3.12. Klientas sutinka, kad tais atvejais, kai tai būtina pagal kompetentingų institucijų nurodymus ir/ar Kliento Asmens duomenys buvo galimai panaudoti vykdant neteisėtą veiklą, arba yra pagrįstų įtarimų dėl asmens tapatybės vagystės, dėl kurių kompetentingos teisėsaugos institucijos atlieka ikiteisminį tyrimą, arba yra kiti teisėti pagrindai ar tikslai, jo Asmens duomenys būtų saugomi Bendrovės serveriuose ilgiau, nei nustatyta šioje Privatumo politikoje.
    3.13. Gavusi Duomenų subjekto nurodymą ar paklausimą, susijusį su Asmens duomenų tvarkymu, Bendrovė pateikia Klientui atsakymą, patenkinant prašymą/nurodymą arba motyvuotai atsisakant tai padaryti, ne vėliau kaip per 30 (trisdešimt) kalendorinių dienų nuo Duomenų subjekto kreipimosi datos. Jeigu Duomenų subjektas pageidauja, atsakymas turi būti pateiktas raštu.
    3.14. Tam, kad Elektroninėje parduotuvėje Bendrovė galėtų pasiūlyti Klientui visavertes paslaugas, Kliento sutikimu Kliento kompiuteryje (įrenginyje) įrašoma informacija Slapukai (angl. cookies), kuri naudojama Kliento, kaip ankstesnio Elektroninės parduotuvės naudotojo, atpažinimui, renkant Elektroninės parduotuvės lankomumo statistiką, informaciją apie pirkinių krepšelį. Klientas bet kada gali peržiūrėti, kokie Slapukai yra įrašomi, ir gali ištrinti dalį ar visus įrašytus Slapukus.
    3.15. Norėdami daugiau sužinoti apie slapukus, pavyzdžiui, kaip juos valdyti ar ištrinti, galite apsilankyti www.allaboutcookies.org.
  4. ASMENS DUOMENŲ APSAUGA IR JŲ SAUGUMAS
    4.1. Jūsų vardo ir pavardės, telefono numerio, prekių pristatymo adreso, el. pašto adreso ir duomenų apie mokėjimo būdą prašome tam, kad galėtume įvykdyti jūsų užsakymą.
    4.2. Gali būti, kad siekdami toliau plėtoti ir tobulinti šią interneto svetainę, rengsime apklausas ir kitokiais būdais prašysime pateikti informaciją apie tai, kaip yra naudojamasi mūsų e-parduotuve.
    4.3. Jūsų pateikti duomenys mums ir ją apdorojantiems subjektams leis įvykdyti jūsų užsakymą bei suteikti paslaugas.
    4.4. Taip pat gali būti, kad jums siųsime informaciją apie mūsų produktus, paslaugas ir išsamius duomenis apie akcijas bei ypatingus pasiūlymus. Jei nepageidaujate, kad rinkodaros tikslais būtų kreipiamasi, apie tai praneškite mums el.paštu: info@elegantiskai.lt
    4.5. Naudodamiesi šia e-parduotuve, jūs sutinkate, kad:
    4.5.1. siekiant aptarti jūsų užsakymą arba atsakyti į jūsų pateiktą klausimą, į jus būtų kreiptasi el. paštu arba telefonu;
    4.5.2. būtina informacija būtų perduota siuntų gabenimo tarnybai tuo atveju, jei reikėtų su jumis susisiekti dėl jūsų užsakymo pristatymo.
    4.6. Stengiamės ypač rūpestingai tvarkyti jūsų duomenis ir užtikrinti, jog bet kokia jūsų pateikta informacija bus tvarkoma laikantis tinkamo diskretiškumo ir pagal Lietuvos Respublikos Asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymą. Todėl jūsų asmens duomenų mes nei parduosime trečiosioms šalims, nei juos panaudosime tokiais tikslais, kurie būtų nesusiję su įmonės ir kliento santykiais.
    4.7. Informacija, kurią jūs pateikėte mums, bus naudojama tokiais tikslais:
    4.7.1. jūsų užsakymui išsiųsti;
    4.7.2. pateikti siuntų gabenimo tarnybai duomenis apie pristatymo vietą ir jūsų duomenis tam, kad, reikalui esant, ji galėtų į jus kreiptis ir pasitikslinti, ar būtent jūs pateikėte užsakymą; taip pat tam, kad galėtų patvirtinti gavimą arba išspręsti kokias nors iškilusias problemas;
    4.7.3. susirašinėti el. paštu ateityje dėl galimų pasiūlymų, kurie jums galėtų būti naudingi (tuo atveju, jei būtų gautas jūsų išankstinis sutikimas).
    4.8. Bet kokie jūsų pateiktos informacijos elementai yra naudojami tik siekiant patvirtinti jūsų tapatybę ir operatyviai pristatyti užsakymą.
    4.9. Viena mūsų politikos nuostatų – užtikrinti jūsų asmens saugumą tada, kai jūs naudojatės mūsų paslaugomis. Todėl dedame visas pastangas užtikrinti, kad mūsų operacijos būtų apdorojamos saugiai ir kad jūsų pateikti asmens duomenys būtų laikomi saugiai. Visa apdorojama informacija yra užšifruojama ir perduodama per saugius interneto ryšio kanalus.
    4.10. Pranešame, jog tam, kad galėtume užšifruoti jūsų mums siunčiamus asmens duomenis ir kitą įslaptintą informaciją, mes naudojame standartinį šifravimo perduodant duomenis internetu kriptografinį protokolą SSL (angl. secure sockets layer). Be to, mes dedame visas pastangas, kad, atsiradus naujovėms, technologija būtų atitinkamai atnaujinta ir taip užtikrintume galimą aukščiausią jūsų asmens duomenų saugumo lygį.
    4.11. Nors ir dedame visas, kokias tik galime, pastangas užtikrinti jūsų siunčiamos informacijos apsaugą ir saugumą, kartu rekomenduojame, kad ir jūs naudotumėtės privačiu prieigos prie interneto kanalu. Jei naudojatės viešuoju kompiuteriu arba jungiatės per bendrą viešąjį tinklą, visada įsitikinkite, kad, pasibaigus prisijungimo seansui, tikrai išsiregistravote, o užbaigę užsakymą arba seansą, prieš nueidami nuo kompiuterio uždarykite visus naršyklės langus. Šios priemonės užtikrins, kad jūsų asmens duomenų nebus galima sužinoti iš to kompiuterio, kuriuo jūs naudojotės.
    4.12. Be to, labai svarbu, kad niekam neatskleistumėte savo slaptažodžių. Atminkite, kad bet koks asmuo, kuris žino jūsų slaptažodį arba gali jį pamatyti, galės bet kada prisijungti prie jūsų paskyros taip, tarytum būtų pagrindinis naudotojas. Todėl tikslinga kiekvienai interneto paskyrai sukurti kitokį slaptažodį.
    4.15. Tais atvejais, kai jūsų reikalauja sukurti ar pasirinkti slaptažodį, geriausia naudoti raidžių ir skaičių derinį. Taip pat rekomenduojame nenaudoti įprastų žodyno žodžių arba lengvai atspėjamų sąvokų, pavyzdžiui, savo vardo, adreso, gimimo datos ar kitų asmens duomenų, kuriuos būtų galima nesunkiai nustatyti. Galiausiai, siekiant užtikrinti nuolatinį saugumą, tikslinga reguliariai keisti savo slaptažodį.
  5. SLAPUKAI IR JŲ NAUDOJIMAS
    5.1. Siekiant pagerinti jūsų naršymo mūsų tinklapyje kokybę, naudojami slapukai (angl. cookies).
    Slapukai – informacijos elementai, saugomi Jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda atpažinti Jus kaip ankstesnį mūsų tinklapio lankytoją, išsaugoti Jūsų lankymosi istoriją, pritaikyti tinklapio turinį, užtikrinti sklandų tinklapio veikimą, taip pat gali leisti stebėti lankymosi tinklapyje trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie tinklapio lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo tinklapį tobulinti, padaryti jį patogesniu naudojimui.
    5.2. Jūs galite bet kada pakeisti nustatymus savo įrenginiuose ir ištrinti įrašytus slapukus. Daugelis naršyklių yra nustatytos taip, kad automatiškai priimtų slapukus. Galite savo naršyklėje slapukus išjungti. Išsamesnės nepriklausomos informacijos apie slapukus galite rasti kitose interneto svetainėse, kur rasite informacijos apie tai, kaip išjungti slapukus, pašalinti slapukus, kurie jau yra Jūsų kompiuteryje. Kad pašalintumėte slapukus iš mobiliojo telefono, paskaitykite savo telefono naudojimo instrukciją.
  6. KITOS NUOSTATOS
    6.1. Bendrovė turi teisę keisti, papildyti „Privatumo politiką“ visiškai ar iš dalies. Privatumo politikos papildymai ar pakeitimai įsigalioja nuo jų paskelbimo dienos.
    6.2. Iškilus klausimams, kreipkitės šiais kontaktais: info@elegantiskai.lt arba telefonu 864654746.