Kalba

Kaip prižiūrėti gaminius iš natūralaus šilko?

Teisingas audinių skalbimas, džiovinimas, lyginimas gali nepaprastai prailginti jų dėvėjimą. Jei tinkamai prižiūrėsite audinius, jie ne tik ilgiau tarnaus, bet ir nepraras pradinės, patrauklios išvaizdos. Ne paslaptis, kad kai kurie nusiskundimai dėl audinio kokybės, siuvimo kyla dėl jo naudojimo ne pagal taisykles.

Natūralus šilkas – subtiliai švelnus, lengvas, kai kurių rūšių – ypatingai žvilgus ar jaukiai matinis. Šilko siūlai pasižymi ypatingu stiprumu, jie gali atlaikyti stiprų slėgį ir yra labai atsparūs plyšimui. Visa tai išliks, jei šilką prižiūrėsite prie gaminio pridėtais nurodymais ar vadovausitės mūsų patarimais:

Skalbti rankomis / skalbimo mašina – ne daugiau nei 30°C, nustačius „silk“ arba „delikates“ režimą.

Paskutinį skalavimą rekomenduojama atlikti su actu, kuris grąžina šilkui blizgesį.

Balinti draudžiama. Naudoti tik šilkui skirtus, natūralius minkštiklius.

Nedžiovinti elektrinėje džiovyklėje.

Išskalbtus drabužius gręžti švelniai rankomis, nekratyti šlapio audinio.

Lyginti galima tik iš išvirkščios pusės žemoje temperatūroje. Galima naudoti garus.

Retkarčiais patartina išvėdinti audinį vėsioje patalpoje (pvz. -20°C). Tokiame šaltyje žūsta kandžių, nepaprastai mėgstančių natūralias medžiagas, kiaušinėliai.

Reguliarus drabužių vėdinimas nepalieka jokio kvapo, o skalbimą galima atidėti net 2 savaitėms!

Atminkite, kad šilko pluoštą silpnina prakaitas, dezodorantai ir tiesioginiai saulės spinduliai. Šilko audiniui kenkia kosmetika, kurios sudėtyje yra alkoholio (kvepalai, plaukų, nagų lakas ir kt.).

️Mūsų e-parduotuvėje – lietuvių kūrėjų vyriški ir moteriški chalatai, pižamos, naktiniai, akių kaukės, skaros, plaukų aksesuarai, pagalvių užvalkalai iš 100% šilko.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *